Cum am crescut traficul YoY x20 și am ajuns la 520.000 de utilizatori anual

În acest articol, vom explora strategiile pe care le-am implementat pentru a crește traficul pe site-ul nostru de călătorii de 20 de ori și cum am reușit să ajungem la aproape 520.000 de utilizatori intr-un an.

mask

Site-ul nostru de călătorii se concentrează pe furnizarea de informații și sfaturi pentru călătorii care călătoresc în România și Europa. În ultimii ani, industria călătoriilor a devenit din ce în ce mai competitivă, iar traficul pe site-ul nostru a stagnat.

În anul precedent, am avut 26.000 de utilizatori unici și ne-am concentrat pe creșterea acestui număr în 2022.

Cu ajutorul unor strategii puternice de SEO și de marketing de conținut, am reușit să creștem traficul x20 într-un an și am ajuns la 520.000 de utilizatori anual în 2022. (Pur organic, SEO).

Strategii pentru cresterea traficului

Creșterea traficului este un obiectiv important pentru orice site web, indiferent de industrie. Pentru a obține trafic calificat și de înaltă calitate, este esențial să apelati la servicii SEO profesionale pentru a valorifica continutul website-ului.

În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai eficiente strategii SEO pentru creșterea traficului pe un site web. Strategii SEO simple, basic, dar care de multe ori nu sunt implementate corect.

Analiza concurenței și a cuvintelor cheie

Prima strategie pe care am implementat-o a fost analiza concurenței și a cuvintelor cheie. Am căutat site-uri de călătorii populare în România și am analizat cuvintele cheie pe care le-au folosit pentru a atrage trafic. Am identificat cuvinte cheie relevante și am inclus aceste cuvinte în strategia noastră de conținut.

Crearea de conținut unic și valoros

Am creat conținut unic și valoros care să atragă utilizatorii și să-i facă să revină pe site-ul nostru. Am scris articole detaliate despre destinații populare de călătorie, am inclus fotografii și am oferit sfaturi și trucuri pentru călătorii.

Momentan, sunt scrise undeva la 120 de articole.

De asemenea, pentru fiecare articol scris ne-am asigurat ca avem cel putin 2-3 articole complementare pentru a maximiza rata de retentie a utilizatorilor pe site.

Optimizarea SEO a site-ului

Am optimizat fiecare pagină a site-ului nostru pentru motoarele de căutare, începând cu elementele basic pe care le gasiti pe internet in orice ghid SEO pentru incepatori:

  • Meta titluri
  • Meta descrieri
  • Optimizarea imaginilor
  • Alt description si title tag relevante imaginilor
  • URL-uri SEO Friendly

Am îmbunătățit, de asemenea, performanța site-ului nostru, astfel încât să se încarce rapid și să ofere o experiență plăcută pentru utilizatori.

Promovarea site-ului prin intermediul rețelelor sociale

Am promovat site-ul prin intermediul rețelelor sociale la inceput. Am creat conturi pe Facebook și Instagram și am publicat conținut relevant și interesant pentru utilizatorii noștri. Dupa ce am inceput sa indexam rapid articolele, ne-am concentrat strict pe SEO si creare de continut.

Măsurarea performanței și îmbunătățirea conversiilor

Am monitorizat performanța site-ului nostru și am identificat zonele în care puteam îmbunătăți. Am folosit instrumente precum Google Analytics, Google Search Console, ScreamingFrog, Ahrefs si rapoarte custom create de noi pentru a analiza traficul pe site și am îmbunătățit experiența utilizatorilor prin intermediul design-ului.

Am implementat, de asemenea, strategii de monetizare pentru a obține venituri suplimentare. Am creat parteneriate cu companii de călătorii și am afișat reclame relevante pe site.

Prin aplicarea acestor strategii de SEO, marketing de conținut și creștere a conversiilor, am reușit să creștem traficul site-ului nostru de călătorii cu 20 de ori într-un an și am ajuns la 520.000 de utilizatori anual în 2022 în comparație cu anul precedent.

Încurajăm și alți proprietari de site-uri să implementeze aceste strategii pentru a obține rezultate similare și pentru a crește traficul și conversiile pe site-urile lor.

Concluzie

Sperăm că acest articol v-a oferit idei și strategii utile pentru a vă crește traficul și a vă îmbunătăți performanța site-ului. Implementarea acestor strategii poate fi o sarcină dificilă, dar cu răbdare și persistență, veți obține rezultate.

Nu uitați să monitorizați performanța site-ului și să îmbunătățiți continuu experiența utilizatorilor pentru a crește conversiile și a vă asigura că vă diferențiați de concurență.

Echipa PRONEXUS
Autor
Echipa PRONEXUS

Vrem sa imbratisezi ceea ce te face diferit si ceea ce te face sa iesi in evidenta fata de multime. De aceea, oferim solutii personalizate pentru a se potrivi nevoilor, obiectivelor si asteptarilor tale.

Total
0
Share